גליל מערבי - מסלולים המתאימים לכל השנה
- adi0103
- Oct 2, 2021
- 3 min read
לפני שארחיב על המסלולים אני רוצה רגע לעשות סדר, בעיקר לעצמי, כי הגליל המערבי משום מה תמיד בלבל אותי, קצת כמו ירושלים, לא משנה מספר הפעמים שביקרתי שם משהו שם לא מתיישב לי טוב וזה תמיד מרגיש לי כאילו אני מבקרת שם לראשונה.
אז בואו נתחיל במה זה הגליל המערבי? הגליל המערבי הוא איזור גיאוגרפי בין ראש הנקרה בצפון ועד איזור הסוללים, רכסים והקריות מדרום, ממזרח מסתיים באיזור צפת, הר מירון.. מבולבלים? גם אני, אבל בואו נמשיך..
לים התיכון נשפכים 6 נחלים באיזור הגליל המערבי - נחל יסף, נחל בית העמק, נחל געתון, נחל שעל, נחל כזיב (הארוך ביותר מבין הנחלים) ונחל בצת.
אז אחרי שהתיימרתי לעשות לעצמי קצת סדר, אתן כמה הצעות למסלולים יפים ומומלצים שעשינו:
מסלול ממצפה הילה לעין חרדלית
מסלול קווי של 7-8 ק"מ, מסלול זה אינו קשה אך בגלל אורכו זה עלול להיות מאתגר עבור ילדים שלא מתורגלים בהליכה, אנחנו עשינו אותו כשדורי היה בן שנתיים ורוב המסלול היה על מנשא ושי-לי הייתה בת 4.5 ועשתה את רוב המסלול ברגל, לקח לנו סביב ה-3 שעות והיינו צריכים למצוא דרכים יצירתיות ומגוונות לדרבן את שי-לי אבל כשהיא לסיום המסלול שם חיכו לה בריכות עין חרדלית כל הקושי נשכח והיא הרגישה בעיקר הנאה וסיפוק. מומלץ להגיע למסלול בעונת האביב (סביב אפריל-יוני) אז יש גם זרימה חזקה של הנחל, מזג האוויר נעים והכל ירוק ופורח. בדרך גם עוברים ליד מבצר מונפור, מבצר מהתקופה הצלבנית (החלק המעט יותר מאתגר של המסלול) ומשם ממשיכים בהליכה נינוחה עד לנקודת הסיום בעין חרדלית, שם יותר ממומלץ לעשות עצירה ארוכה של שכשוך ופיקניק. למי שלא מעוניין במסלול ארוך יש אפשרות להגיע לעין חרדלית עצמה, בעונות מסויימות יש שאטל שמעלה מעין חרדלית לנקודת ההתחלה-כדאי לברר עם רשות הטבע והגנים לפני.
כרם בן זימרה-עין עלווה וביקור בג'יש (גוש חלב)
מדובר במעיין קטן הנמצא בערוץ נחל היורד מכרם בן זמרה אל עבר נחל גוש חלב. מסלול קליל, מתאים לתקופת הסתיו והאביב.
דרך הגעה: דרך כרם בן זמרה- לוקחים שמאלה בכניסה למושב, נוסעים עם הכביש ההיקפי בירידה עד הגעה לשער המוביל מחוץ לישוב, נוסעים כ300 מ' בכביש עפר עד למטעים. חונים את הרכב וממשיכים ברגל כ20 דקות עד המעיין. המעיין עצמו קטן והמים נקווים בסוג של אמבטיה ששמו במקום ואם ממשיכים עוד קצת ברגל אז יש כל מיני ערוצי נחל קטנטנים שהילדים יכולים לשחק שם ולקפוץ בין האבנים.. באיזור יש גם הרבה יקבים ומסעדות מעולות בג'יש, רק לפתוח את העיניים ולבחור.
נחל מורן ונחל נריה-מסלול מעגלי 7.5 ק"מ (בעיקרון)
למה בעיקרון? כי אנחנו כמובן טעינו במסלול והארכנו את המסלול ל-9 ק"מ. נחל מורן ונחל נריה הם נחלים הנמצאים למרגלות הר מירון ויחד הם יוצרים טיול מעגלי. המסלול מתחיל בחניון לילה חורבת חממה שם חונים. בעיקרון ניתן לעשות את המסלול כל השנה אבל הכי מומלץ בסתיו או באביב אז מזג האוויר נעים יותר. אורך המסלול הוא כ7 ק"מ, אנחנו מעט טעינו בדרך אז איכשהו הוא הפך ל 9 ק"מ. במסלול ישנן בריכות טבעיות, בעיקר לאחר גשמים אך לפחות כשאנחנו עשינו את המסלול הן לא היו ראויות או מותאמות לרחצה.. המסלול עובר בנוף יפהפה ומגוון, הייתי ממליצה לעשות אותו באביב ולא באוקטובר כפי שאנחנו עשינו אותו. אמנם המסלול לא קשה אך הוא ארוך ויש לקחת בחשבון 3-4 שעות עם ילדים.
קמפינג מומלץ ללינה: חאן דרך התנ"ך אל הטבע ביישוב מכמנים. החאן יפהפה וממוקם בבוסתן בו סוכות גפנים, פינות ישיבה, בית עץ לילדים ומיקומים נוחים עם צל להקמת אוהלים פרטיים. ישנה גם אפשרות לישון במבנה אבן המיועד לקבוצות וכן יש אופציות נוספות ללינה אותן ניתן לבדון באתר של החאן עצמו.
וגם עכשיו, אחרי שכתבתי את הפוסט הזה אם תשאלו אותי מה הם האיזורים בארץ שארגיש בהם אבודה לחלוטין וכל פעם שאבקר בהם ארגיש כאילו אני מבקרת בהם פעם ראשונה - הגליל המערבי לחלוטין יזכה במקום הראשון.. יתרון או חיסרון? לא ברור.. אבל עכשיו לפחות יש לי הוכחה שהייתי שם :)
Comments